FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAŠKIM BJEGUNCIMA ZAMRZNUTA IMOVINA U BiH

SARAJEVO,19. studenoga 2004.(Hina) - Vijeće ministara Bosne iHercegovine donijelo je u petak odluku kojom se osobama optuženim zaratne zločine pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju(ICTY) onemogućava raspolaganje imovinom koju eventualno imaju u BiH.
SARAJEVO,19. studenoga 2004.(Hina) - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je u petak odluku kojom se osobama optuženim za ratne zločine pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY) onemogućava raspolaganje imovinom koju eventualno imaju u BiH.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Adnan Terzić izjavio je novinarima da se odluka odnosi na 21 haškog optuženika koji su u bijegu.

"Ovime želimo pokazati našu punu opredjeljenost za suradnju s Haškim tribunalom", kazao je Terzić dodajući da će iste mjere vrijediti i za sve druge osobe protiv kojih bi ICTY podigao optužnicu a one bi se odbile predati.

Popis osoba na koje se odnose mjere bosanskohercegovačkih vlasti identičan je onome što ga je ranije ovog tjedna usvojilo Vijeće Europske unije također zabranjujući haškim bjeguncima raspolaganje imovinom u zemljama-članicama EU.

Među njima je i bosanski Hrvat Miroslav Bralo no on se u međuvremenu odlučio na dragovoljnu predaju i nalazi se u pritvoru u Den Haagu.

Na popisu su četvorica srbijanskih vojnih i policijskih generala optuženih zbog zločina na Kosovu dok su ostali bosanski Srbi.

Od ranije su na ovom popisu Radovan Karadžić, Ratko Mladić i Ante Gotovina.

Odlukom Vijeća ministara BiH, sva tijela vlasti imaju obvezu onemogućiti promjenu prava vlasništva, prijenosa prava ili posjeda ili opterećenje imovine koja je vlasništvo haških bjegunaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙