FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavljena proizvodnja u "Cetinki"

TRILJ, 29. studenog 2004. (Hina) - U triljskoj tvornici plastičnih masa"Cetinki", u koju je novi vlasnik uložio dva milijuna eura, danas jepočela proizvodnja PVC folija za koje je tržište osigurano.
TRILJ, 29. studenog 2004. (Hina) - U triljskoj tvornici plastičnih masa "Cetinki", u koju je novi vlasnik uložio dva milijuna eura, danas je počela proizvodnja PVC folija za koje je tržište osigurano.

"Cetinku" je krajem ljeta ove godine za 800.000 eura kupila tvrtka Gibli International iz Sesveta.

U radnom odnosu u novoj tvornici ostalo je 75 radnika, a njih 35 novi vlasnik proglasio je tehnološkim viškom pa im je osigurao novac za otpremnine i zaostale plaće.

Cilj je "Cetinke" što prije doseći proizvodnju od 200 tona PVC folija mjesečno, kaže direktor Vedran Vilović.

Ovih dana stožer za naplatu potraživanja bivših radnika "Cetinke" koji su u stečajnom postupku ostali bez posla uputio je zahtjev Trgovačkom sudu u Splitu da im se isplati pripadajući iznos utrženog novca od prodaje tvornice.

Pismo istog sadržaja upućeno je potpredsjednici Vlade i ministrici hrvatskih branitelja Jadranki Kosor jer je među 230 bivših radnika, koji potražuju ukupno osam milijuna kuna, i 76 hrvatskih branitelja.

Ti radnici nisu još dobili niti jednu kunu na ime otpremnina i zaostalih plaća, unatoč tomu što je od prodaje tvornice, kao i bivše zgrade Galanterije, koja je radila u sklopu tvornice, a kupio ju je splitski SMS, utrženo ukupno milijun i 320 tisuća eura.

(Hina) xbpe yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙