FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRIZNANJA RIJEČKE HGK TVRTKAMA ZA UVOĐENJE ISO STANDARDA

RIJEKA, 17. studenog 2004. (Hina) - Predstavnici Hrvatske gospodarskekomore - Županijske komore Rijeka danas su na prigodnoj svečanostiuručili priznanja za 29 tvrtki iz Primorsko-goranske županije koje sutijekom 2003. i 2004. cerificirane po ISO standardima za kvalitetuupravljanja i poslovanja.
RIJEKA, 17. studenog 2004. (Hina) - Predstavnici Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Rijeka danas su na prigodnoj svečanosti uručili priznanja za 29 tvrtki iz Primorsko-goranske županije koje su tijekom 2003. i 2004. cerificirane po ISO standardima za kvalitetu upravljanja i poslovanja.

Predsjednik županijske Gospodarske komore Josip Stanković istaknuo je da je ta ustanova prije nekoliko dana također dobila ISO cetifikat te će, osim poticanja poduzetnika da uvode ISO norme, i sama poslovati na osnovi ISO standarda.

Rekao je da je Komora prepoznala važnost uvođenja tih standarda te pokrenula projekt LUK s ciljem podupiranja tvrtaka koje provode pripreme za uvođenje ISO certifikata.

Okolnosti za uvođenje ISO certifikata sada su nešto povoljnije nego prijašnjih godina jer je taj postupak poduprlo Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva koje sufinancira troškove za uvođenja certifikata, ocijenio je Stanković.

U hrvatskim je tvrtkama do sada primijenjeno 813 certifikata ISO 9001 za unaprjeđenje poslovanja, od toga 77 ili 9,5 posto na području Primorsko-goranske županije. Sustav za upravljanje okolišem ISO 14001 do sada je uvelo 77 hrvatskih tvrtaka, a pet tvrtaka ili 6,5 posto ih je iz Primorsko-goranske županije, podaci su Hrvatske gospodarske komore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙