FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen stečaj nad sinjskom "Dalmatinkom"

SINJ, 18. studenog 2004. (Hina) - Rješenjem Trgovačkog suda u Splituobustavljen je i zaključen stečajni postupak nad sinjskom predionicomi tvornicom konca "Dalmatinkom".
SINJ, 18. studenog 2004. (Hina) - Rješenjem Trgovačkog suda u Splitu obustavljen je i zaključen stečajni postupak nad sinjskom predionicom i tvornicom konca "Dalmatinkom".

Istim rješenjem, od 16. studenoga ove godine, naloženo je brisanje iz sudskog registra tvrtke "Dalmatinke" koja je u Sinju podignuta davne 1952. godine i koja je u svoja najbolja vremena zapošljavala i do tri tisuće radnika.

Tvornica je 1. kolovoza 2002. godine prodana braći Ladini iz Trsta te sada nosi naziv "Dalmatinka nova", a u njoj je u radnom odnosu ostalo nešto više od 300 radnika.

Trgovački sud je istodobno utvrdio kako je preostala imovina, a to su uglavnom zalihe gotove robe kao i ne prodani pogon u Vrlici, vrijedni oko 12 milijuna kuna bez kamata. Radnička pak potraživanja iznose 21,6 milijuna kuna.

Sve ovlasti zastupanja sporne i nesporne stečajne mase u postupku pred sudovima prenesena su na stečajnog upravitelja Arsena Lozića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙