FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ACI Grupa otkupljuje sve dionice Hotela Dubrovnik

ZAGREB, 2. studenog 2004. (Hina) - ACI Grupa d.d. koja je, zajedno sasedam fizičkih osoba s kojima djeluje, vlasnikom ukupno 77,035 postodionica zagrebačkog Hotela Dubrovnik, objavila je ponudu zapreuzimanje preostalih dionica toga hotela, po cijeni od 213,73 kunepo dionici.
ZAGREB, 2. studenog 2004. (Hina) - ACI Grupa d.d. koja je, zajedno sa sedam fizičkih osoba s kojima djeluje, vlasnikom ukupno 77,035 posto dionica zagrebačkog Hotela Dubrovnik, objavila je ponudu za preuzimanje preostalih dionica toga hotela, po cijeni od 213,73 kune po dionici.

Objavu za to preuzimanje prenijela je Zagrebačka burza na svojoj web stranici, a rok važenja ponude je 30 dana od objavljivanja iste u Narodnim novinama i dnevnom tisku.

U vlasništvu zagrebačke ACI Grupe d.d. za upravljanje holding društvima ukupno je 61,565 posto dioničkog udjela u Hotelu Dubrovnik, dok je u vlasništvu sedam fizičkih osoba s kojima zajednički djeluje još 15,469 posto dionica.

Ponuda je namijenjena svim ostalim dioničarima Hotela Dubrovnik koji su vlasnici dionica s pravom glasa, a koje nisu opterećene nikakvim knjižnim ili izvanknjižnim teretima.

I za neotplaćene dionice ponuditelj će isplatiti dioničaru cijenu od 213,73 kuna po dionici, ali umanjenu za iznos obveze prijevremene otplate tih dionica prema Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP).

Ovakvo preuzimanje ACI Grupa, kako stoji u ponudi, poduzima s ciljem jačanja pozicije Hotela Dubrovnik na domaćem i inozemnom tržištu, širenja poslovnih aktivnosti, optimalizacije troškova i modernizacije poslovanja, a što bi pridonijelo unapređenju suradnje s poslovnim partnerima te podizanju kvalitete usluga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙