FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ZAJEDNICA ALPE-JADRAN PRETHODNICA EU-A

ZAGREB, 25. studenog 2004. (Hina) - Zajednica Alpe-Jadran prethodnicaje Europske unije 25-rice, podsjetili su na plenarnoj sjednici,održanoj u srijedu u mađarskom Zalizegerszegu, predsjednici regijaokupljenih u toj zajednici, piše agencija ANSA izvješćujući o istupupredsjednika talijanske regije Veneto Giancarla Galana na skupu.
ZAGREB, 25. studenog 2004. (Hina) - Zajednica Alpe-Jadran prethodnica je Europske unije 25-rice, podsjetili su na plenarnoj sjednici, održanoj u srijedu u mađarskom Zalizegerszegu, predsjednici regija okupljenih u toj zajednici, piše agencija ANSA izvješćujući o istupu predsjednika talijanske regije Veneto Giancarla Galana na skupu.

"Europa mnogo duguje zajednici Alpe-Jadran, bilo glede političkih programa bilo stoga što danas može u svoj okvir uzeti zemlje poput Mađarske, već uvježbane za zajedničarski život", primjetio je Galan, prenosi ANSA, i nastavio: "Kada će se i Hrvatska naći u Europi u potpunosti ćemo dobiti zadovoljštinu za rad koji išao ispred svog vremena pokazujući najprikladniji put prema Europi naroda".

Budućnost zajednice Alpe-Jadran bit će vezana i za korištenje europskih fondova, a Veneto iz tog razloga želi veće europsko učešće Hrvatske jer je ona prvi partner Veneta u programu korištenja europskih fondova, pojašnjava se u vijesti. U projektima suradnje Hrvatske i Veneta prvenstvo je dano sektorima profesionalnog usavršavanja i prometa, navodi ANSA.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙