FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: COSSIGA NE PODRŽAVA TEKST EUROPSKOG USTAVA

ZAGREB, 29. listopada 2004. (Hina) - Francesco Cossiga, doživotnisenator i bivši talijanski predsjednik, ocijenio je da ga potpisivanjeteksta Europskog ustava u Rimu podsjeća na "svetkovinu u provincijskomozračju", te dodao kako je "jedine mudre riječi, u razgovoru zatorinsku La Stampu, izgovorio vatikanski ministra vanjskih poslovamonsinjor Giovanni Lajolo koji govori o povelji bez duše i upozoravana ulazak Turske u Europsku uniju", izvijestila je ANSA u petak.
ZAGREB, 29. listopada 2004. (Hina) - Francesco Cossiga, doživotni senator i bivši talijanski predsjednik, ocijenio je da ga potpisivanje teksta Europskog ustava u Rimu podsjeća na "svetkovinu u provincijskom ozračju", te dodao kako je "jedine mudre riječi, u razgovoru za torinsku La Stampu, izgovorio vatikanski ministra vanjskih poslova monsinjor Giovanni Lajolo koji govori o povelji bez duše i upozorava na ulazak Turske u Europsku uniju", izvijestila je ANSA u petak.

Francesco Cossiga, koji je najavio da će u talijanskom parlamentu glasovati protiv ratifikacije ustavne povelje, nije nazočio svečanom potpisivanju teksta europskog ustava u Rimu. "Na svetkovini, u posve seoskom ozračju, potpisivanja takozvanog ugovora, ili točnije, teksta o pravilima organizacije i funkcioniranja Europske unije, udebljanog zbrkanim pravilima nejasnog značenja i spretnom semantičkom varkom, koji prolazi pod imenom europskog ustava, jedine razborite i uravnotežene riječi su one koje je izgovorio tajnik za međudržavne odnose Svete Stolice Lajolo, koji je mudro, oprezno i ozbiljno upozorio na nedostatak duha ovog sporazuma", rekao je Cossiga i dodao kako "možda postoji jedan duh u potaji i to onaj Chiraca i velikog dijela Europskog parlamenta u odnosu spram vjere i laicizma".

Monsinjor Lajolo je, napominje Cossiga, "upozorio i na ubrzan ulazak Turske u Uniju spram izrazitih oklijevanja u odnosu na mnogo demokratičnije, i sigurno kršćanske, zemlje poput Rumunjske, Bugarske, Hrvatske, Ukrajine, Moldavije, Gruzije i Armenije", prenosi ANSA.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙