FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki mobilni operater tuži Sloveniju za 174 milijuna eura

LJUBLJANA, 26. listopada 2004. (Hina) - Američka kompanija WesternWireless International (WWI) i njena slovenska tvrtka-kćer za mobilnutelefoniju Vega, podnijeli su odštetni zahtjev protiv RepublikeSlovenije u iznosu 42 milijarde slovenskih tolara (174 milijuna eura)zbog neučinkovitog ostvarivanja konkurencije na slovenskom tržištumobilnih telekomunikacija.
LJUBLJANA, 26. listopada 2004. (Hina) - Američka kompanija Western Wireless International (WWI) i njena slovenska tvrtka-kćer za mobilnu telefoniju Vega, podnijeli su odštetni zahtjev protiv Republike Slovenije u iznosu 42 milijarde slovenskih tolara (174 milijuna eura) zbog neučinkovitog ostvarivanja konkurencije na slovenskom tržištu mobilnih telekomunikacija.

Objavili su to na današnjoj konferenciji za novinare pravni zastupnik američke kompanije u Sloveniji odvjetnik Miro Senica i regionalni direktor WWI-a Roger Blott.

Kako su rekli, uz odštetni zahtijev traži se da slovenska vlada do 1. siječnja iduće godine omogući "normalnu konkurenciju na tržištu mobilnih komunikacija", odnosno da Državna agencija za telekomunikacije i Agencija za tržišno natjecanje onemoguće monopol Mobitela, tvrtke-kćeri državnog Telekoma Slovenije.

WWI je najavio da je spreman na "sporazumno rješenje spora" ako odgovor dobije u roku 45 dana, a u suprotnom prijeti da će napustiti slovensko tržište i povećati odštetni zahtjev na 337 milijuna eura, u ukupnoj vrijednosti njihovog projekta.

WWI navodi da ni drugi operater mobilne telefonije u Sloveniji, tvrtka Simobil, koja je u vlasništvu austrijskog Mobilkoma, nema mogućnost konkuriranja vodećem slovenskom operateru koji, kako tvrde, ima prednost svojom cjenovnom politikom kojom onemogućuje konkurenciju.

"Na tužbu s odštetnim zahtjevom odlučili smo se jer preko vladinog Ureda za zaštitu tržišnog natjecanja i Agencije za poštu i telekomunikacije nismo postigli ništa. Zabrinjavajuće visokim, približno 80-postotnim tržišnim udjelom Mobitela u Sloveniji zabrinuti su i u Europskoj uniji", ustvrdio je Blott.

(Hina) xfl/xds yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙