FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bayer u trećem tromjesečju ostvario 34 milijuna eura dobiti

BERLIN, 25. studenog 2004. (Hina/AP) - Njemački proizvođač lijekova ikemikalija Bayer AG objavio je u četvrtak da je u trećem tromjesečjuostvario neto dobit od 34 milijuna eura i time zaustavioprošlogodišnji trend gubitaka zahvaljujući opravku kemijske industrijekoja mu je pomogla nadoknaditi pad prihoda od prodaje antibiotikaCipro.
BERLIN, 25. studenog 2004. (Hina/AP) - Njemački proizvođač lijekova i kemikalija Bayer AG objavio je u četvrtak da je u trećem tromjesečju ostvario neto dobit od 34 milijuna eura i time zaustavio prošlogodišnji trend gubitaka zahvaljujući opravku kemijske industrije koja mu je pomogla nadoknaditi pad prihoda od prodaje antibiotika Cipro.

Tvrtka je objavila da je prodaja porasla za 3,4 posto na 7,07 milijardi eura, u usporedbi s 6,83 milijarde eura u istom razdoblju prošle godine, kada je gubitak dosegnuo 123 milijuna eura.

Prodaju je snažno povećala jaka potražnja za kemijskim proizvodima. "Zamjetan oporavak u tom dijelu poslovanja i naša nastojanja da obuzdamo troškove i poboljšamo učinkovitost nadoknadili su nižu prodaju Cipro-a i znatan porast troškova sirovina", objavio je Bayer u službenom priopćenju.

Analitičari su očekivali nižu neto dobit od 1,7 milijuna eura, a zarada prije oporezivanja i kamata porasla je na 244 milijuna eura u usporedbi sa 42 milijuna eura u istom razdoblju prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙