FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Siemens podnio novu ponudu za kupnju austrijskog rivala

BERLIN, 8. studenog 2004. (Hina/AP) - Njemački industrijski konglomeratSiemens u ponedjeljak je objavio da je podnio drugu ponudu za kupnjuaustrijskog konkurenta VA Technologie, kojom se taj proizvođačgeneratora struje i opreme za transmisiju procjenjuje na više od 800milijuna eura.
BERLIN, 8. studenog 2004. (Hina/AP) - Njemački industrijski konglomerat Siemens u ponedjeljak je objavio da je podnio drugu ponudu za kupnju austrijskog konkurenta VA Technologie, kojom se taj proizvođač generatora struje i opreme za transmisiju procjenjuje na više od 800 milijuna eura.

Simens nudi 55 eura po dionici, što u svojoj izjavi predsjednik uprave toga njemačkog diva Heinrich von Pierer ocjenjuje "vrlo poštenom ponudom koja u obzir također uzima nedavno kretanje cijena dionica VA Technologie".

Od ranijeg pokušaja preuzimanja Siemens je odustao početkom rujna uslijed protivljenja austrijske vlade i zaposlenika VA Technologie, koji strahuju od otkaza i zatvaranja tvornica.

Siemens je u ponedjeljak objavio da je potpisao sporazum o kupnji 16 posto dionica te austrijske kompanije, koje drži austrijska investicijska tvrtka Victory Industriebeteiligung.

Istaknuo je da bi VA Tech ojačala Siemensovu tržišnu poziciju u istočnoj Europi i Aziji, a želi kupiti tu kompaniju zbog njezine proizvodnje opreme za prijenos električne energije, industrijskih usluga i metalurškog poslovanja, dok će potražiti investitora za njezin četvrti odjel poslovanja, s hidroenergijom.

Siemensova paleta proizvoda obuhvaća generatore struje i opreme za transmisiju, tramvaje, rasvjetu, medicinsku opremu, sustave telefonskih mreža i mobilne telefone.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙