FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Medika bez komentara navodnih ponuda za preuzimanje

ZAGREB, 22. studenog 2004. (Hina) - Zanimanje koje su ulagači iskazaliza dionicama Medike potvrđuje da je tvrtka primjer uspješne hrvatskekompanije, jedini je komentar koji se danas mogao dobiti iz Medike namedijske napise o navodnim ponudama za preuzimanje dionica te tvrtke.
ZAGREB, 22. studenog 2004. (Hina) - Zanimanje koje su ulagači iskazali za dionicama Medike potvrđuje da je tvrtka primjer uspješne hrvatske kompanije, jedini je komentar koji se danas mogao dobiti iz Medike na medijske napise o navodnim ponudama za preuzimanje dionica te tvrtke.

Zanimanje ulagača rezultiralo je značajnim povećanjem cijene dionicama Medike, koje su od kraja listopada poskupjele za više od 50 posto. Naime, cijena im je povećana sa 4.961 kune, koliko su stajale na kraju listopada, na 7.500 kuna, koliko je iznosila njihova jučerašnja zaključna cijena na Zagrebačkoj burzi.

Ovog se mjeseca intenzivirala i trgovina tom dionicom, pa je tako od početka studenog do jučer promet Medikinim dionicama iznosio više od 4 milijuna kuna, dok je primjerice ukupni promet tom dionicom u listopadu iznosio oko 55 tisuća kuna, a od početka ove godine do kraja listopada nešto više od milijun kuna.

Prema medijskim napisima, povećanje interesa povezuje se s navodnim ponudama islandske kompanije Lyf&heils te njemačke kompanije Celesio za otkup dionica Medike od malih dioničara.

Uz Plivu, koja ima pojedinačno najveći dio vlasništva u Medici, 24,71 posto, najveći su dioničari i dvije slovenske farmaceutske kompanije - Krka (11,68 posto) i Lek (10,82 posto), slijedi Gradska ljekarna Zagreb (3,31 posto), dok je ostatak dionica u vlasništvu malih dioničara i same Medike (5,79 posto).

Iz Plive danas nisu izravno niti potvrdili niti negirali medijske napise, ali su na upit o tome jesu li primili ponudu odgovorili da je "Pliva zadovoljna što su brojne internacionalne kompanije pokazale interes za kupnju dionica Medike".

Na pitanje razmatraju li mogućnost prodaje svog udjela u Medici (24,71 posto), u Plivi odgovaraju da "se u sklopu cjelovitih poslovnih planova i inicijativa Pliva Grupe kontinuirano usklađuje strategija nastupa na tržištu u Hrvatskoj te će se o aktualnim inicijativa i navedenim ponudama donijeti odluka u skladu s maksimaliziranjem vrijednosti za Plivine dioničare".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙