FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SUĐENJE MARKU THATCHERU ODGOĐENO DO TRAVNJA 2005.

CAPE TOWN , 25. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Južnoafrički sudodgodio je u četvrtak do travnja iduće godine suđenje Marku Thatcheru,sinu bivše britanske premijerke Margaret Thatcher, kojega optužnicatereti za sudjelovanje u financiranju državnog udara u naftom bogatojEkvatorijalnoj Gvineji.
CAPE TOWN , 25. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Južnoafrički sud odgodio je u četvrtak do travnja iduće godine suđenje Marku Thatcheru, sinu bivše britanske premijerke Margaret Thatcher, kojega optužnica tereti za sudjelovanje u financiranju državnog udara u naftom bogatoj Ekvatorijalnoj Gvineji.

Sudac Ap Kotze izvijestio je kako se suđenje odgađa do 8. travnja 2005. godine, dodavši da će u tome razdoblju tužiteljstvo imati više vremena za prikupljanje dodatnih podataka potrebnih za istragu.

51-godišnji Thatcher uhićen je u njegovu domu u Cape Townu 25. kolovoza. U četvrtak se nije morao izjasniti o svojoj krivici.

Thatcher je do sada opovrgavao optužbu koja ga tereti za financiranje urote s ciljem svrgavanja s vlasti predsjednika Ekvatorijalne Gvineje Teodora Obianga Ngueme Mbasoga koji se od 1979. godine nalazi je na čelu treće afričke zemlje po proizvodnji nafte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙