FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ARAFATOV ISPRAĆAJ U KAIRU ZAVRŠIO VIP KONFUZIJOM

KAIRO, 12. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Svečani ispraćajpalestinskog čelnika Jasera Arafata u Kairu završio je u petak zamnoge uzvanike - premijere, ministre vanjskih poslova i drugeuglednike - konfuzijom u kojoj su oni tražili automobile na cesti.
KAIRO, 12. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Svečani ispraćaj palestinskog čelnika Jasera Arafata u Kairu završio je u petak za mnoge uzvanike - premijere, ministre vanjskih poslova i druge uglednike - konfuzijom u kojoj su oni tražili automobile na cesti.

Kada je lijes s Arafatovim tijelom završio svoj put kroz kairske ceste do zračne baze, organizacija se raspala, iako ne do razine na kojoj je kaos kasnije u petak zahvatio Zapadnu obalu kada je lijes s Arafatom stigao na Zapadnu obalu.

Kako prenosi agencija Reuters, jednom je ministru vanjskih poslova arapske države zabranjen prolaz kroz ulaz zračne baze zajedno s kolonom dok mu to nije omogućio glavni tajnik Arapske lige Amr Musa koji je stražarima objasnio da se radi o uglednike.

Nekim zapadnim dužnosnicima također je bio zabranjen ulazak u zračnu bazu dok stražari nisu u masi primjetili sirijskog predsjednika Bashara al Assada.

"Prema nama su se ponašali kao prema rulji dok jedan stražar nije prepoznao Bashara al Assada i pustio nas unutra. No onda je već bilo kasno, svečanost je bila gotova i Arafatov je lijes stavljen u zrakoplov. Prešli smo sav taj put ni zašto", kazao je jedna neimenovani zapadni dužnosnik.

Dopisnici s terena javljaju kako je zamjećen i francuski ministar vanjskih poslova Michel Barnier kako se skriva iza zida kako bi telefonirao dok njegovo izaslanstvo čeka prijevoz.

Pomoćnik američkog državnog tajnika William Burns hodao je sam među limuzinama po cesti dok su njegovi stražari vikali za njim da ostane na pločniku.

Na ispraćaju su bili premijeri Turske, Švedske, Pakistana, Malezije, Bosne i Hercegovine, predsjednici Bangladeša, Egipta, Indonezije, Libanona, Južnoafričke Republike, Sudana, Tunisa, Zimbabvea te ministri vanjskih poslova Kanade, Češke, Danske, Finske, Njemačke, Mađarske, Irana, Nizozemske, Norveške, Portugala i Velike Britanije.

Hrvatsku je predstavljao ministar vanjskih poslova Miomir Žužul a EU je predstavljao Javier Solana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙