FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četiri vrste meda povučene s tržišta

ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - Državni inspektorat objavio jedanas kako je ponovljenim analizama utvrđeno da su četiri uzorka medaod dvaju proizvođača neprikladna za tržište, zbog čega će biti trajnopovučeni iz prodaje, a protiv proizvođača pokreće se prekršajnipostupak.
ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - Državni inspektorat objavio je danas kako je ponovljenim analizama utvrđeno da su četiri uzorka meda od dvaju proizvođača neprikladna za tržište, zbog čega će biti trajno povučeni iz prodaje, a protiv proizvođača pokreće se prekršajni postupak.

To su med od kestena proizvođača "Kralj Bar-Vil" iz Zaprešića te medljikovac, med od bagrema i med od kestena proizvođača "Varžak M." iz Orla.

Oni su neprikladni za tržište zbog previsokog udjela hidroksimetilfurfurola, preniske vrijednosti električne vodljivosti ili nemogućnosti utvrđivanja njihova botaničkog podrijetla zbog premalog broja peludnih zrnaca jedne vrste, kaže se u priopćenju.

Četiri uzorka proizvođači će morati predeklarirati iz monoflornog u poliflorni (cvjetni) med.

Iz Državnog inspektorata podsjećaju da je nakon prve analize 38 uzoraka meda utvrđeno da 25 uzoraka ne odgovara propisanim parametrima. Proizvođači su za deset uzoraka meda zatražili ponovnu analizu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙