FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šest poljoprivrednih udruga osnivanje krovne udruge smatra nelegitimnim

ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - Predstavnici šest poljoprivrednihudruga smatraju kako je prošlotjedno osnivanje krovne udruge svihpoljoprivrednih udruga nelegitimno te će od nadležnih institucijatražiti da se osnivačka skupština poništi.
ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - Predstavnici šest poljoprivrednih udruga smatraju kako je prošlotjedno osnivanje krovne udruge svih poljoprivrednih udruga nelegitimno te će od nadležnih institucija tražiti da se osnivačka skupština poništi.

Pozvali su također sve poljoprivredne udruge u Hrvatskoj da zajedno pokrenu inicijativu za osnivanje jedinstvene krovne udruge, koja mora biti odraz volje poljoprivrednika te mora zastupati i štititi interese svih sektora poljoprivrede.

Istaknuli su to danas na konferenciji za novinare predstavnici Središnjeg saveza uzgajivača svinja Hrvatske, Hrvatskog saveza uzgajivača simentalskog goveda, Udruge uzgajivača Holstein goveda, Zajednice udruga hrvatskih povrćara, Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka te Udruge za tov i uzgoj goveda ("Baby beef")

Prošlotjednu osnivačku skupštinu krovne udruge smatraju nelegitimonom, a način na koji se održavala nedemokratskim, jer, kako su rekli, za mjesto i vrijeme održavanja skupštine doznali su putem "privatnih veza i poznanstava", tj. nisu dobili nikakve pisane pozive. Osim toga, dodaju, Statut krovne udruge dat je na samoj skupštini, a nije bilo nikakve provjere ljudi koji pristupaju skupštini u smislu koga predstavljaju.

Kada im nije dana mogućnost da predlože svog kandidata za predsjednika krovne udruge, predstavnici navedenih udruga napustili su skupštinu, čime je, kako su istaknuli, ta skupština u stvari izgubila legitimnost.

Naglašavaju kako nisu protiv osnivanja krovne udruge, jer je ona nužnost posebice u kontekstu ulaska Hrvatske u Europsku uniju, ali su protiv načina na koji je to učinjeno. Stoga drže kako krovna udruga mora počivati na temeljima strukovnih udruga, a ne da je organiziraju oni koji se poljoprivredom praktično ne bave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙