FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Projekt "Jačanje operativne učinkovitosti u okviru Ministarstva poljoprivrede"

ZAGREB, 15. studenog 2004. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodnog gospodarstva predstavilo je danas "twinningprojekt" pod nazivom "Jačanje operativne učinkovitosti unutarMinistarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva", čiji jecilj povećanje učinkovitost ministarstva u ispunjavanju obaveza izSporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i priprema za korištenjepredpristupne pomoći u području poljoprivrede i seoskog razvitka.
ZAGREB, 15. studenog 2004. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva predstavilo je danas "twinning projekt" pod nazivom "Jačanje operativne učinkovitosti unutar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva", čiji je cilj povećanje učinkovitost ministarstva u ispunjavanju obaveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i priprema za korištenje predpristupne pomoći u području poljoprivrede i seoskog razvitka.

Kako je na predstavljanju istaknuo pomoćnik ministra poljoprivrede Miroslav Božić, projekt je vrijedan milijun eura, a financira ga Europska komisija u okviru programa CARDS 2002.

"Twinning projekt" je partnerstvo između Ministarstva poljoprivrede i konzorcija njemačkog Ministarstva za zaštitu potrošača, hranu i poljoprivredu (BMVEL) te grčke zaklade za istraživanje u poljoprivredi (NAGREF).

Projekt je, kazao je Božić, započeo 1. rujna ove godine i trajat će do 1. rujna 2006. Svrha mu je ojačati operativnu i upravnu učinkovitost Ministarstva poljoprivrede, s ciljem podizanja konkurentnosti hrvatske poljoprivrede, jačanje razvojne politike, tehničkog i upravnog kapaciteta u području ruralnog razvoja, odnosno potpora Upravi za ribarstvo u procesu integracije u EU, te usvajanje pravnih stečevina u području ribarstva.

Božić je najavio još dva "twinning projekta" do kraja godine, u kojima će glavni partneri Ministarstvu poljoprivrede biti stručnjaci iz Italije i Njemačke. Vrijednost sva tri projekta je 3,2 milijuna eura.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković istaknuo je kako o nama samima ovisi kada će Hrvatska ući u Europsku uniju te kako vjeruje da će Ministarstvo uspješno provoditi danas predstavljeni twinning projekt i samim time ostvariti Vladin cilj - ubrzani ulazak Hrvatske u EU.

Ministar je podsjetio kako je stjecanjem statusa kandidata Hrvatska dobila mogućnost korištenja financijskih sredstava iz predpristupnih fondova EU, što je od velikog značaja u kontekstu podizanja konkurentnosti hrvatske poljoprivrede.

Twinning koncept osmislila je Europska komisija za zemlje kandidate kako bi im pomogla ojačati institucionalni i upravni kapacitet. Ti projekti pružaju potporu i financiraju razmještanje državnih službenika EU-a na rad u svojstvu dugoročnih savjetnika u institucijama korisnika tijekom razdoblja od najmanje 12 mjeseci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙