FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum o izradi razvojne dokumentacije u poljoprivredi

ZAGREB, 18. studenog 2004. (Hina) - Predstavnici osam konzultantskihtvrtki i triju stručnih poljoprivrednih udruga te Državnog zavoda zazaštitu prirode, potpisali su danas Sporazum o suradnji i usklađenomdjelovanju u izradi i zajedničkoj metodologiji gospodarskih razvojnihspisa i projekata.
ZAGREB, 18. studenog 2004. (Hina) - Predstavnici osam konzultantskih tvrtki i triju stručnih poljoprivrednih udruga te Državnog zavoda za zaštitu prirode, potpisali su danas Sporazum o suradnji i usklađenom djelovanju u izradi i zajedničkoj metodologiji gospodarskih razvojnih spisa i projekata.

Sporazumom se uz ostalo obvezuju prihvaćati izradu samo onih spisa za koje imaju osposobljene kadrove te sudjelovati u stvaranju zajedničke metodologije za njihovu izradu.

Potpisnici sporazuma naglašavaju da u području poljoprivrede i ruralnog razvitka postoji velika količina međusobno neusporedivih razvojnih spisa i projekata uz pomoć kojih ne može biti pokrenut ruralni i poljoprivredni razvoj bilo kojega područja Hrvatske.

Takva situacija, za koju potpisnici sporazuma drže odgovornima u prvom redu jedinice lokalne uprave, po njihovu mišljenju onemogućuje korištenje predpristupnih fondova Europske unije, a raznim domaćim i inozemnih savjetnicima i konzultantima, kako tvrde, stvara prostor za brzu zaradu, bez učinaka na lokalni razvoj.

Danas potpisanim sporazumom, očekuju, podići će se kakvoća i primjenjivost razvojnih spisa i projekata, a metodologija za njihovu izradu ujednačit će se i uskladiti s onom koja vrijedi u Europskoj uniji.

Potpisnici sporazuma su Državni zavod za zaštitu prirode, Hrvatsko agronomsko društvo, udruge Hrvatski farmer i Hrvatsko sjeme te konzultantske tvrtke Luketo, Nadina, Protektor, Nesek, Bresting, Ecoterra, Sinergija i Ruralcoop.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙