FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak inicijativog odbora za osnutak saveza poljoprivrednih udruga

ZAGREB, 6. studenog 2004. (Hina) - U Zagrebu je danas održan sastanakInicijativnog odbora za osnutak hrvatskog saveza poljoprivrednihudruga koji bi, po zamisli pokretača, bio krovna organizacija svihseljačkih udruga u Hrvatskoj.
ZAGREB, 6. studenog 2004. (Hina) - U Zagrebu je danas održan sastanak Inicijativnog odbora za osnutak hrvatskog saveza poljoprivrednih udruga koji bi, po zamisli pokretača, bio krovna organizacija svih seljačkih udruga u Hrvatskoj.

Članovi Inicijativnog odbora dogovorit će se početkom idućeg tjedna o datumu osnivačke skupštine saveza, rekao je nakon sastanka predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje (ZUSSB) Antun Laslo.

Na današnjem sastanku Inicijativnog odbora bili su predstavnici ratarskih, voćarskih, povrtlarskih i mljekarskih udruga, te proizvođači repe, a osnutak saveza dosad je poduprlo 128 od 300 seljačkih udruga u zemlji, rekao je Laslo na konferenciji za novinare u stanci sastanka.

Laslo smatra da je nužan osnutak krovne organizacije koja bi zastupala interese domaće poljoprivrede i seljaka, posebice u pregovorima za ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Osnutkom krovne udruge neće se ugrožavati ostale udruge i njihova autonomnost, a u nju se mogu učlaniti sve udruge, rekao je Laslo. Članice će biti ravnopravne, što znači da će jedna članica imati jedan glas.

Laslo je istaknuo da krovna seljačka udruga neće biti vezana za politiku i ni za jednu političku stranku.

Pritom je dodao da je ZUSSB najstarija seljačka udruga, osnovana radi interesa seljaka svih pet slavonskih županija, a nakon toga političke stranke počele su osnivati svoje seljačke udruge, ali, rekao je Laslo, radi svojeg interesa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙