FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUP:Hrvatskoj treba jaka udruga poljoprivrednih proizvođača

ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Priprema hrvatskihpoljoprivrednika za ulazak u Europsku uniju te osnutak jake krovneudruge poljoprivrednih proizvođača, bile su glavne teme današnjeradionice koju je organizirala Udruga prehrambene industrije ipoljoprivrede pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP) u suradnji sOdborom poljoprivrednih organizacija u Europskoj uniji (COPA/COGECA).
ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Priprema hrvatskih poljoprivrednika za ulazak u Europsku uniju te osnutak jake krovne udruge poljoprivrednih proizvođača, bile su glavne teme današnje radionice koju je organizirala Udruga prehrambene industrije i poljoprivrede pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP) u suradnji s Odborom poljoprivrednih organizacija u Europskoj uniji (COPA/COGECA).

Direktor Udruge prehrambene industrije i poljoprivrede HUP-a Stipan Bilić je istaknuo da je cilj radionice ukazati na potrebu osnivanja udruge poljoprivrednih proizvođača, koja će biti zastupnik interesa hrvatskih poljoprivrednih proizvođača u pregovorima s EU.

U Hrvatskoj je trenutno, kazao je Bilić, oko 350 registriranih udruga poljoprivrednih proizvođača i ostalo je pitanje na koji način organizirati jednu jaku poljoprivrednu udrugu. Hrvatska se mora prilagoditi zahtjevima i standardima EU, a osnivanje jedinstvene Udruge, smatra Bilić, jedan je od njih.

O savezu udruga poljoprivrednih proizvođača europskih država COPA/COGECA prisutnima je govorio bivši glavni direktor te udruge Andre Herlitska. Njihov je cilj štititi interese poljoprivrednih proizvođača u institucijama EU i obavještavati svoje članice o mjerama koje će se poduzimati, kako bi se poljoprivredni proizvođači mogli prilagoditi mogućim promjenama.

Herlitska je istaknuo kako svi sektori u poljoprivredi kroz članstvo u udruzi moraju biti u prilici sudjelovati u donošenju odluka, a sama Udruga za cilj ima braniti stav svih sektora. Zastupanje zajedničkog interesa pritom je od velikog značaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙