FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KINESKI PREDSJEDNIK HU JINTAO DOPUTOVAO U POSJET KUBI

HAVANA, 23. studenog 2004. (Hina/AFP) - Kineski predsjednik Hu Jintaodoputovao je u ponedjeljak u Havanu - posljednju postaju svojejužnoameričke turneje tijekom koje je posjetio Brazil, Argentinu iČile - u kratak službeni posjet od kojeg Kuba očekuje velikufinancijsku i industrijsku korist.
HAVANA, 23. studenog 2004. (Hina/AFP) - Kineski predsjednik Hu Jintao doputovao je u ponedjeljak u Havanu - posljednju postaju svoje južnoameričke turneje tijekom koje je posjetio Brazil, Argentinu i Čile - u kratak službeni posjet od kojeg Kuba očekuje veliku financijsku i industrijsku korist.

Kineski državni poglavar u pratnji velikog izaslanstva, kojeg je po dolasku dočekao Raul Castro, drugi čovjek kubanskog režima, ministar obrane i predsjednikov mlađi brat, trebao bi se kasnije u ponedjeljak sastati s kolegom Fidelom Castrom u Palači revolucije i potpisati niz ugovora o gospodarskoj suradnji.

Hu bi trebao ponoviti kinesko protivljenje američkom embargu prema Kubi koji je predsjednik George W. Bush pooštrio u lipnju ove godine.

Hu Jintao (61) koji dužnost predsjednika obnaša od ožujka 2003. susreće se s Castrom (78) koji je na vlasti već 45 godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙