FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CASTROV PRVI TV NASTUP NAKON OPERACIJE KOLJENA

HAVANA, 26. listopada 2004. (Hina) - Pet dana nakon pada i prijelomaruke te koljena kubanski predsjednik Fidel Castro pojavio se uponedjeljak navečer na televiziji kako bi osudio "intrige" Washingtona protiv Kube i objavio obustavu plaćanja američkim dolaromna tom karipskom otoku, javljaju agencije.
HAVANA, 26. listopada 2004. (Hina) - Pet dana nakon pada i prijeloma ruke te koljena kubanski predsjednik Fidel Castro pojavio se u ponedjeljak navečer na televiziji kako bi osudio "intrige" Washingtona protiv Kube i objavio obustavu plaćanja američkim dolarom na tom karipskom otoku, javljaju agencije.

Castro je snimljen s rukom povezanom maramom kako sjedi za svojim radnim stolom te mu se ne vidi lijeva noga koja je vjerojatno u gipsu, javlja France presse.

"Carstvo je odlučilo stvoriti nam nove poteškoće" i želi ograničiti priljev turista i dolara na Kubu, prenosi Reuters Castrovu izjavu o administraciji američkog predsjednika Georga W. Busha.

Središnja banka objavila je da dolar od 8. studenoga neće više biti prihvaćen kao platežno sredstvo u trgovinama te će Kubanci i stranci morati američku valutu zamijeniti za lokalni peso uz proviziju od 10 posto.

Castru (78), je prošlog tjedna obavljena trosatna operacija čašice lijevog koljena smrskane pri padu dok je držao svečani govor.

"Važno je osuditi intrige američkog Carstva" protiv Kube koje Washington provodi više od 40 godina ekonomskim i političkim embargom, izjavio je Castro u emisiji "Okruglog stola" nacionalne televizije koju prenosi i radio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙