FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NIKARAGVA OBEĆALA UNIŠTITI PROTUZRAKOPLOVNE RAKETE

MANAGUA, 13. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Nikaragva će uništitiviše od 1.300 prijenosnih protuzrakolovnih sustava SAM-7 za kojeSjedinjene Države strahuju da bi mogli pasti u ruke terorista, izjavioje u Managui nikaragvanski predsjednik Enrique Bolanos nakon razgovoras američkim ministrom obrane Donaldom Rumsfeldom.
MANAGUA, 13. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Nikaragva će uništiti više od 1.300 prijenosnih protuzrakolovnih sustava SAM-7 za koje Sjedinjene Države strahuju da bi mogli pasti u ruke terorista, izjavio je u Managui nikaragvanski predsjednik Enrique Bolanos nakon razgovora s američkim ministrom obrane Donaldom Rumsfeldom.

Rakete su ostale još iz doba sandinističke vlade osamdesetih godina, kada su Kuba i tadašnji SSSR isporučili nikaragvanskim vlastima oko 2.000 tih projektila. Dosad je uništeno više od 650 raketa ali Washington želi biti siguran da će i ostatak projektila biti uništen kako ne bi došao na crno tržište i u ruke teroristima.

Bolanos je obećao da će rakete biti uništene tijekom sljedećih 18 mjeseci, napominjući da za provedbu tog plana neće niti potrebna nikakva amerika financijska kompenzacija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙