FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KUBA: TUGA I NERVOZA ZBOG BUSHOVE POBJEDE

HAVANA, 3. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Nakon vijesti da ćepredsjednik George Bush još četiri godine stanovati u Bijeloj kućivlada predsjednika Fidela Castra objavila je da nije nimalo iznenađenareizborom Busha.
HAVANA, 3. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Nakon vijesti da će predsjednik George Bush još četiri godine stanovati u Bijeloj kući vlada predsjednika Fidela Castra objavila je da nije nimalo iznenađena reizborom Busha.

"Očekivali smo to. Svejedno je Bush ili Kerry. Idemo naprijed", rekao je ministar industrije Yadira Garcia.

No, na ulicama Havane Kubanci koji ovise o dolarima od rodbine u Sjedinjenim Državama polagali su sve nade u to da će demokrat John Kerry olkšati režim sankcija.

"To znači još četiri godine napetosti. Već smo umorni od toga", rekao je kubanski učitelj, koji dobiva novac od obitelji u Miamiu. Bush je u lipnju donio uredbu po kojoj Kubanci mogu posjećivati obitelj i rodbinu u SAD-u jednom u tri godine.

Samo su protivnici Castrova režima pozdravili Bushovu pobjedu, nadajući se da će njegova politika pooštravanja četiri desetljeća dugog embarga baciti Castrovu vladu na koljena.

"Za oporbu, ovo je najbolja stvar koja se mogla dogoditi", rekla je poznata kubanska disidentica i ekonomistica Matha Beatriz Roque.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙