FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTVOREN IBERO-AMERIČKI SUMMIT

SAN JOSE, 20. studenog 2004. (AFP) - Kostarikanski predsjednik AbelPacheco otvorio je u petak navečer u San Joseu 14. ibero-američkisummit na kojem su se, u nazočnosti španjolskog kralja Juana Carlosa,okupili predstavnici Portugala i 19 južnoameričkih država.
SAN JOSE, 20. studenog 2004. (AFP) - Kostarikanski predsjednik Abel Pacheco otvorio je u petak navečer u San Joseu 14. ibero-američki summit na kojem su se, u nazočnosti španjolskog kralja Juana Carlosa, okupili predstavnici Portugala i 19 južnoameričkih država.

Predsjednici Jorge Sampaio (Portugal), Hugo Chavez (Venezuela), Luis Inacio Lula da Silva (Brazil), Ricardo Lagos (Čile), Alejandro Toledo (Peru) i Fidel Castro (Kuba) neće sudjelovati na summitu čiju je službenu temu - obrazovanje - u petak zamijenio terorizam.

Govoreći prvi pred okupljenim predsjednicima, šefovima vlada i ministrima vanjskih poslova. bolivijski predsjednik Carlos Mesa je osudio u ime svih atentat u kojem je u petak ubijen venezuelanski tužitelj Danilo Anderson. Zbog tog je atentata predsjednik Venezuele u posljednji trenutak odustao od sudjelovanja na summitu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙