FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KUBA OBUSTAVLJA TRANSAKCIJE U DOLARIMA

HAVANA, 26. listopada 2004. (Hina/AFP) - Kubanska vlada objavila je uponedjeljak da će transakcije u dolarima biti obustavljene od 8.studenoga zbog neprijateljskih mjera Washingtona protiv imovine uameričkim dolarima na Kubi, priopćila je Središnja kubanska banka.
HAVANA, 26. listopada 2004. (Hina/AFP) - Kubanska vlada objavila je u ponedjeljak da će transakcije u dolarima biti obustavljene od 8. studenoga zbog neprijateljskih mjera Washingtona protiv imovine u američkim dolarima na Kubi, priopćila je Središnja kubanska banka.

Dolar je desetljećima bio zabranjivan na komunističkom otoku no njegovo je korištenje bilo ponovo dopušteno od 1993., kada je kubansko gospodarstvo doživjelo slom raspadom Sovjetskog saveza i komunističkog bloka o kojemu je ovisilo.

"Službeno objavljujemo da će od 8. studenoga, konvertibilni peso (nacionalna kubanska valuta) biti u optjecaju kao zamjena za američki dolar na čitavu nacionalnom teritoriju", izjavio je posebni tajnik predsjednika Fidela Castra čitajući priopćenje Središnje banke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙