FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tužiteljstvo ispituje navodne nezakonitosti u izgradnji autocesta

ZAGREB, 22. studenog 2004. (Hina) - Državno odvjetništvo potvrdilo jedanas da već dulje vrijeme ispituje navodne nezakonitosti vezane uzizgradnju autocesta te da će odluku o tom slučaju donijeti nakon štodobiju izvješća Državne revizije i Porezne uprave.
ZAGREB, 22. studenog 2004. (Hina) - Državno odvjetništvo potvrdilo je danas da već dulje vrijeme ispituje navodne nezakonitosti vezane uz izgradnju autocesta te da će odluku o tom slučaju donijeti nakon što dobiju izvješća Državne revizije i Porezne uprave.

"Nakon napisa u medijima o navodnim nezakonitostima prilikom izgradnje autoceste Zagreb-Rijeka u veljači ove godine formiran je spis, a nakon zastupničkog pitanja Slavena Letice predistraga je proširena i na izgradnju ostalih dionica autocesta", kazao je Hini zamjenik glavnog državnog odvjetnika Lazo Pajić.

Objasnio je da se, među ostalim, ispituje je li bilo nezakonitosti oko izgradnje tunela Mala Kapela, navodnih neutemeljenih i nezakonitih provizija, privilegiranja i namještanja poslova nekim izvođačima radova te okolnosti raskida ugovora s američkim Bechtelom.

Pajić tvrdi da je policija prikupila opsežnu dokumentaciju i u dva navrata, krajem kolovoza i u rujnu, zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu podnijela izvješća koja se, kako je rekao, proučavaju. Dodao je da policija nije podnijela nikakvu kaznenu prijavu te da za sada niti jedna osoba nije osumnjičena.

Po Pajićevim riječima, odluku o daljnjim koracima Državno odvjetništvo će donijeti nakon što dobije i prouči izvješća Državne revizije i Porezne uprave. Objasnio je da je nakon toga moguća dopuna policijske obrade, provođenje istražnih radnji kao što je financijsko i građevinsko vještačenje ili pak odustajanje od daljnje istrage ako ne bude dovoljno osnovane sumnje da je bilo nezakonitosti.

"Posao je obiman i za sada ne možemo reći kada će biti završen", kazao je Pajić, napomenuvši kako se Državno odvjetništvo ne bavi poslovnom politikom koju su bivša Vlada i njezin ministar Radimir Čačić vodili prilikom gradnji autocesta, već samo provjerava navodne nezakonitosti koje su mogle štetiti državi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙