FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOGUĆE PREBACIVANJE "VUKOVARSKE TROJKE" HRVATSKOM SUDSTVU

BEOGRAD,4. studenoga 2004.(Hina) - Ako suđenje "vukovarskoj trojci",Veselinu Šljivančaninu, Mili Mrkšiću i Miroslavu Radiću, ne budestavljeno na raspored suđenja u Haškom sudu, taj bi slučaj mogao bitiprebačen na suđenje hrvatskom pravosuđu, izjavila je u četvrtak zabeogradski Radio 202 glasnogovornica Haškog tužiteljstva FloranceHartmann.
BEOGRAD,4. studenoga 2004.(Hina) - Ako suđenje "vukovarskoj trojci", Veselinu Šljivančaninu, Mili Mrkšiću i Miroslavu Radiću, ne bude stavljeno na raspored suđenja u Haškom sudu, taj bi slučaj mogao biti prebačen na suđenje hrvatskom pravosuđu, izjavila je u četvrtak za beogradski Radio 202 glasnogovornica Haškog tužiteljstva Florance Hartmann.

"Ne želim komentirati pisanje hrvatskih medija da je Carla del Ponte ponudila Hrvatskoj da preuzme slučaj 'vukovarske trojke'. Carla del Ponte je na pitanje kome bi mogao biti prepušten predmet 'vukovarske trojke' odgovorila da je Hrvatska moguća opcija", kazala je ona.

Florance Hartmann je kazala da bi najbolje bilo da "vukovarskoj trojci" bude suđeno u Den Haagu, jer je taj sud dugo tražio njihovo izručenje.

"Ako slučaj 'vukovarske trojke' ne bude stavljen na raspored za suđenje u Haškom sudu, Tužiteljstvo će najvjerojatnije, kao što je to i do sada radilo, ponuditi da on bude prebačen u državu gdje je zločin počinjen. Ostanimo na tome da je to moguće", kazala je glasnogovornica Haškog tužiteljstva.

Glavna haška tužiteljica je za nedavnog posjeta Beogradu izjavila da je zadovoljna dosadašnjim radom Specijalnog suda za ratne zločine i Specijalnog tužiteljstva u Beogradu, te je odlučila zatražiti prepuštanje srbijanskom pravosuđu predmet Vladimira Kovačevića Ramba, optuženoga za ratne zločine na dubrovačkom području 1991. godine, te još jedan predmet koji je u Den Haagu još u fazi istrage, ali još nije poznato o kojem je predmetu riječ.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙