FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ISTRAGA O IMOVINI TALIJANSKIH DEMOKRŠĆANA VODI U HRVATSKU

ZAGREB, 8. studenog 2004. (Hina) - Premda talijanska demokršćanskastranka već dugo ne postoji još je uvijek neriješeno pitanjenekretnina koje su se nalazile u njenom vlasništvu o čemu od 2002.godine istragu vodi rimsko tužiteljstvo i financijska policija, pišemilanski Avvenire u nedjelju navodeći da tragovi istragu sada vode uHrvatsku gdje sjedište ima tvrtka za promet nekretnina koja je u ovomtrenutku vlasnik svih nekretnina stranke.
ZAGREB, 8. studenog 2004. (Hina) - Premda talijanska demokršćanska stranka već dugo ne postoji još je uvijek neriješeno pitanje nekretnina koje su se nalazile u njenom vlasništvu o čemu od 2002. godine istragu vodi rimsko tužiteljstvo i financijska policija, piše milanski Avvenire u nedjelju navodeći da tragovi istragu sada vode u Hrvatsku gdje sjedište ima tvrtka za promet nekretnina koja je u ovom trenutku vlasnik svih nekretnina stranke.

U subotu je u Italiji, u okviru istrage o lažnim stečajevima koja je obuhvatila 13 osoba, zaplijenjena 131 nekretnina, piše list i navodi da je ključna osoba za rasplitanje priče o nekretninama demokršćanske stranke, a koja uključuje više lažnih vlasnika, sumnjivih poduzeća i stečaja, poduzetnik iz Verone Angiolino Zandomeneghi.

"Njemu su, kao vlasniku tvrtke 'Immobiliare Europa Srl', Narodna stranka Italije i Ujedinjeni kršćanski demokrati (stranke nasljednice demokršćanske stranke) prepustile svoje dioničarske udjele u nekretninama između veljače i travanja prije dvije godine. Razlog: prestanak svađa između bivših stranačkih drugova. Govori se o 508 nekretnina kojima su do ožujka 2003. godine upravljale četiri tvrtke uz 'Immobiliare Europa', Affidavit, Ser i Asfer. Tvrtke koje su potom otišle u stečaj. Istražitelji optužuje da je bilo riječ o lažnim stečajevima s obzirom da je imovina u cijelosti prebačena jednoj hrvatskoj tvrtki u kojoj dužnost upravitelja obnaša Zandomeneghi, a koji je za svoju igru koristio različita imena navodnih vlasnika", piše list. Milanski list navodi i da su dokumenti po kojima je dio nekretnina u vlasništvu nepoznatog Tršćanina nađen u jednoj kući kod sela Babići u Istri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙