FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KIEL: ISTRAGA PROTIV NPD ZBOG SUMNJE U POKUŠAJ IZBORNE PRIJEVARE

BERLIN, 12. studenog 2004. (Hina) - Državno tužiteljstvo usjevernonjemačkom gradu Kielu pokrenulo je istragu protiv desneradikalne Nacionaldemokratske stranke Njemačke (NPD) zbog sumnje upočinjeno djelo krivotvorenja službenih dokumenata te pokušaja izborneprijevare.
BERLIN, 12. studenog 2004. (Hina) - Državno tužiteljstvo u sjevernonjemačkom gradu Kielu pokrenulo je istragu protiv desne radikalne Nacionaldemokratske stranke Njemačke (NPD) zbog sumnje u počinjeno djelo krivotvorenja službenih dokumenata te pokušaja izborne prijevare.

NPD-u se predbacuje da je na listu potpisa podrške za izlazak na skorašnje izbore u saveznoj pokrajini Schleswig-Holstein uvrstio imena preminulih osoba i osoba koje su se preselile. Na listama se također, kako se navodi u priopćenju državnog tužiteljstva koje u petak prenose mediji, nalaze i osobe koje nikad nisu dale podršku toj stranci.

NPD je na nedavnim izborima u saveznoj pokrajini Saskoj osvojio 9,2 posto glasova nakon čega je najavljena zajednička lista desnoradikalnih stranaka na saveznim parlamentarnim izborima 2006. godine. NPD je nedavno također najavio da u budućnosti neće prezati ni od uključivanja kažnjenih neonacista u rad stranačkog vrha.

Uspjeh na lokalnim izborima u sjevernoj pokrajini Schleswig-Holstein koji bi se trebali održati za tri mjeseca ojačao bi pozicije desnoradikalnih snaga na saveznoj razini. Desnoradikalne stranke zasad imaju znatniju podršku samo na istoku zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙