FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SVEČANOST NABIJENA OSJEĆAJIMA U PADOVI

ZAGREB, 22. studenog 2004. (Hina) - Teatro Verdi u Padovi, za svečanostkojom je obilježeno 500. presađivanje jetre koje je u padovanskojsveučilišnoj bolnici uspješno obavila ekipa profesora Davida D'Amica,bio je ispunjen do posljednjeg mjesta i nabijen snažnim emocijama,piše padovanski Il Gazzettino u članku o svečanosti na kojoj su izmeđuostalih sudjelovali Arsen Dedić i dr. Nela Sršen, članica padovanskekirurške ekipe za presađivanje jetre i počasna konzulica Hrvatske uregiji Veneto.
ZAGREB, 22. studenog 2004. (Hina) - Teatro Verdi u Padovi, za svečanost kojom je obilježeno 500. presađivanje jetre koje je u padovanskoj sveučilišnoj bolnici uspješno obavila ekipa profesora Davida D'Amica, bio je ispunjen do posljednjeg mjesta i nabijen snažnim emocijama, piše padovanski Il Gazzettino u članku o svečanosti na kojoj su između ostalih sudjelovali Arsen Dedić i dr. Nela Sršen, članica padovanske kirurške ekipe za presađivanje jetre i počasna konzulica Hrvatske u regiji Veneto.

"Ovdje nije riječ samo o jednoj proslavi, tu se radi o uspjehu ekipe stručnih liječnika i velikodušju mnogih

donatora, tu je moj ponos i ponos cijele regije koja je, nekada među najsiromašnijima, znala svojom sposobnošću, angažmanom i pameću izgraditi izvanredne stvari. Ovdje postoji izvrsnost koja je jamstvo naše budućnosti, i tu je moja najdublja zahvala iz srca", rekao je na svečanosti predsjednik regije Veneto Giancarlo Galan, pred "nevjerojatno punim Teatrom Verdi gdje su od partera do galerija izbijali osjećaji", izvješćuje list o svečanosti. Uz brojne uzvanike političkog, društvenog i znanstvenog života Padove i regije, u kazalištu Verdi u vrlo velikom broju našli su se dirnuti ljudi kojima je ekipa profesora D'Amica presadila jetru, piše list.

"U doista emotivnom popodnevu nije izostala glazba kada se na pozornici pojavio Gino Paoli zajedno sa svojim prijateljem Arsenom Dedićem (operiranom prošle zime), i zapjevao pjesmu 'Sapore di sale' (Okus soli), gorak okus koji je svih 516 pacijenata upoznalo tijekom bolesti i čekanja, no okus koji je na kraju postao sladak. Kao što su svjedočile riječi na golemoj torti koju je napravila nekadašnja pacijentica Antonietta za večeru pripremljenu za svih 500 bivših pacijenata: 'Čestitke svim operiranim i da vam sutra bude beskonačan dar'", piše list u izvješću o proslavi u Teatru Verdi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙