FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suradnja Italije i Hrvatske u razmjeni i presađivanju pluća

VENECIJA/ZAGREB, 26. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska i Italijaproširit će dosadašnju suradnju u razmjeni i presađivanju ljudskihorgana i na presađivanje pluća, o čemu će nadležna ministarstvazdravstva pripremiti ciljane programe.
VENECIJA/ZAGREB, 26. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska i Italija proširit će dosadašnju suradnju u razmjeni i presađivanju ljudskih organa i na presađivanje pluća, o čemu će nadležna ministarstva zdravstva pripremiti ciljane programe.

To je dogovoreno danas u Veneciji, na radnom sastanku u palači Molin, između predstavnika talijanskog Nacionalnog centra za transplantaciju organa, Nord Italia Transplante, Regionalnog transplantacijskog središta Furlanije - Julijske krajine, Sveučilišne bolnice u Padovi te predstavnice Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RH dr. Mirele Bušić.

Dr. Bušić u telefonskoj izjavi Hini posebno je pohvalila kao vrlo pozitivnu inicijativu proširenja suradnje između Italije i Hrvatske u razmjeni organa za presađivanje, i to na presađivanje puća, na dobrobit hrvatskih pacijenata.

Inicijativu je pokrenula dr. Nela Sršen, kirurg u Sveučilišnoj bolnici u Padovi, i počasni konzul Republike Hrvatske u pokrajini Veneto, zajedno s dr. Adrianom Cestroneom, glavnim direktorom Sveučilišne bolnice u Padovi.

Liječnici te bolnice nedavno su presadili pluća jednom mladiću iz Rijeke koji je teško stradao od opeklina u eksploziji plina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙