FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCHROEDER: PROBLEM OKO KOMISIJE RIJEŠIT ĆE SE ZA DVA TJEDNA

RIM, 29. listopada 2004. (Hina/AFP) - Njemački kancelar GerhardSchroeder u petak je u Rimu ocijenio da će se sukob između Europskogparlamenta i nove Europske komisije riješiti tijekom iduća dvatjedna.
RIM, 29. listopada 2004. (Hina/AFP) - Njemački kancelar Gerhard Schroeder u petak je u Rimu ocijenio da će se sukob između Europskog parlamenta i nove Europske komisije riješiti tijekom iduća dva tjedna.

"Ne bih govorio o krizi ako se dogovor postigne u idućih 14 dana, a ja u to vjerujem", izjavio je kancelar novinarima koji prate svečanost potpisivanja europskog Ustava u Rimu.

Schroeder je ponovio kako bi više volio da je novu Komisiju odobrio Europski parlament. "No parlament je jasno dao do znanja što želi, a što ne želi", pojasnio je.

Budući predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso u srijedu je bio primoran zatražiti odgodu glasovanja eurozastupnika o sastavu svoje Komisije, kako bi izbjegao mogućnost da ona ne bude prihvaćena.

"Postoje dvije strane koje se sad moraju čim prije dogovoriti. Nadam se da će se to dogoditi vrlo brzo", dodao je Schroeder.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙