FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ponude za preuzimanje Hotela Brela i Zlatnog rata

ZAGREB, 22. studenog 2004. (Hina) - Tvrtka Sunce hoteli d.o.o., uvlasništvu Jake Andabake, objavila je danas na Varaždinskoj burziponudu svim dioničarima za preuzimanje preostalih dionica hotelskihtvrtki Hoteli Brela iz Brela i Zlatnog rata iz Bola na otoku Braču, ukojima od sredine listopada ove godine ima većinske vlasničke udjele.
ZAGREB, 22. studenog 2004. (Hina) - Tvrtka Sunce hoteli d.o.o., u vlasništvu Jake Andabake, objavila je danas na Varaždinskoj burzi ponudu svim dioničarima za preuzimanje preostalih dionica hotelskih tvrtki Hoteli Brela iz Brela i Zlatnog rata iz Bola na otoku Braču, u kojima od sredine listopada ove godine ima većinske vlasničke udjele.

U vlasništvu tvrtke Sunce hoteli d.o.o., koja ima sjedište u Zagrebu, od listopada ove godine je ukupno 481.443 redovnih dionica Hotela Brela d.d., što odgovara udjelu od 70,38 posto temeljnog kapitala.

Preostale dionice Hotela Brela, kako stoji u ponudi za preuzimanje, Sunce hoteli otkupit će po cijeni od 96 kuna po dionici, dok dionice koje su opterećene bilo kakvim upisanim ili neupisanim teretima neće otkupiti.

U Zlatnom ratu tvrtka Sunce hoteli ima ukupno 368.389 redovnih dionica što odgovara vlasničkom udjelu od 66,70 posto. Ostale dionice spremni su, temeljem ponude za preuzimanje, otkupiti za 69 kuna po dionici.

Rok važenja obje ponude za preuzimanje je 30 dana od objave u Narodnim novinama i Slobodnoj Dalmaciji, a kako napominju sa Varaždinske burze, ponude će u tim tiskovinama biti objavljene u srijedu, 24. studenoga.

Jako Andabak osnovao je tvrtku Sunce hoteli nakon što je krajem rujna prodao Sunce osiguranje d.d., iz čijeg je portfelja sredinom listopada otkupio dionice Hotela Brela. Istodobno je dionice tog hotela otkupio i od Lucidusa, čiji je predsjednik Nadzornog odbora. Sve te dionice je prenio na novu tvrtku Sunce hoteli, koja sada posjeduje 481.443 redovne dionice Hotela Brela (70,38 posto).

Slično je učinjeno i sa dionicama tvrtke Zlatni rat, koje je Andabak otkupio od Lucidusa i prenio na tvrtku Sunce hoteli, koja je time stekla 368.389 redovnih dionica Zlatnog rata, odnosno udjel od 66,70 posto temeljnog kapitala.

Uz Hotele Brela i Zlatni rat tvrtka Sunce hoteli postala je u listopadu ove godine vlasnikom i 459.524 redovnih dionica Hotela Tučepa, što odgovara udjelu od 83,82 posto temeljnog kapitala.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙