FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PONUDA ZA PREUZIMANJE DIONICA OSIGURANJA HELIOS

ZAGREB, 9. studenog 2004. (Hina) - PONUDA ZA PREUZIMANJE DIONICAOSIGURANJA HELIOS
ZAGREB, 9. studenog 2004. (Hina) - PONUDA ZA PREUZIMANJE DIONICA OSIGURANJA HELIOS

HINA - Financijski servis

Slovenska tvrtka Sava-Re, koju zastupaju Erste vrijednosni papiri, objavila je ponudu za preuzimanje preostalih dionica Osiguranja Helios koje nisu u njezinom vlasništvu i vlasništvu nizozemskog fonda TBIH.

Riječ je o dionicama koje predstavljaju 9,68 posto temeljnog kapitala Osiguranja Helios, pri čemu se Sava - Re se obvezuje platiti iznos od 6.937,50 kuna po dionici, izvijestili su sa burze.

Sava-Re i nizozemski TBIH Financial Services Group na dan objave ove ponude u Narodnim Novinama - 3. studenoga, imale su 9.821 dionicu Heliosa, ukupne nominalne vrijednosti 30,44 milijuna kuna, što predstavlja 90,32 posto temeljnoga kapitala Osiguranja Helios. Na osnovu toga, Sava-Re i TBIH Financial Services Group raspolažu sa istim postotkom glasova u Skupštini Heliosa.

Sama tvrtka Sava Re raspolaže sa 2.720 dionica i glasova, odnosno 25,01 posto od ukupnog broja dionica i glasova, a TBIH Financial Services Group NV sa 7.101 dionica i glasova, odnosno 65,3 posto od ukupnog broja dionica i glasova.

Cilj otkupa dionica, priopćila je Sava-Re, jest osiguranje razvoja Osiguranja Helios uz jačanje pozicije na domaćem tržištu osiguravatelja kao i proširenje poslovnih aktivnosti na druga tržišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙