FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat: upitna budućnost Hotela Haludovo

RIJEKA,16. studenoga(Hina) - Predsjednica Samostalnog sindikataugostiteljstva i turizma Hrvatske Vesna Dejanović iskazala je nadanašnjoj konferenciji za novinare sumnju da će treći po redu projektizgradnje hotelskog kompleksa tvrtke Hotela Haludovo d.d. u Malinskojbiti ostvaren do kraja 2006., kako je najavila Uprava.
RIJEKA,16. studenoga(Hina) - Predsjednica Samostalnog sindikata ugostiteljstva i turizma Hrvatske Vesna Dejanović iskazala je na današnjoj konferenciji za novinare sumnju da će treći po redu projekt izgradnje hotelskog kompleksa tvrtke Hotela Haludovo d.d. u Malinskoj biti ostvaren do kraja 2006., kako je najavila Uprava.

Hoteli Haludovo postali su slučaj, a riječ je o potpunoj nebrizi državnih ustanova za devastirane objekte i kapital, rekla je Dejanović.

U sklopu nekadašnjeg hotelsko-turističkog kompleksa novi je vlasnik, armenska tvrtka Isleta Trading, srušila 13 vila i jedan hotel, a po posljednjim informacijama planira se i rušenje nekad poznatog hotela Palace.

Vlasnik Hotela Haludovo prije pola godine imenovao je novu Upravu koja je napravila novi projekt izgradnje i uređenja hotelsko-turističkog kompleksa. Po riječima Vesne Dejanović, treći po redu predloženi projekt, vrijedan oko 100 milijuna eura, trebao bi se početi ostvarivati početkom iduće godine.

Dejanović je kazala kako postoje informacije da će tvrtka Isleta Trading uskoro postati vlasnik još oko 235 tisuća četvornih metara zemljišta u Malinskoj, uz oko 93 tisuće četvornih metara zemljišta koje sada posjeduje. Nije jasno namjerava li vlasnik uistinu graditi planirane objekte, tri hotela i vile, dodala je.

Oko 90 radnika Hotela Haludovo (od nekadašnjih 700) nisu primili plaće za prošla tri mjeseca, pa su ovlastili sindikat da naplati njihove tražbine. Sindikalci upozoravaju da se u posljednje tri godine u preostalim kapacitetima Hotela Haludovo ugošćuje neznatan broj turista, a djelatnost se obavlja najviše tri mjeseca na godinu.

Primorsko-goranski dožupan Luka Denona kazao je kako je nova Uprava izvijestila predstavnike županije da je račun Hotela Haludovo deblokiran, dugovanja podmirena, a ulaganja u nove objekte počet će za nekoliko mjeseci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙