FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rovinjturist poslovao s 46,8 posto većom dobiti

ZAGREB, 12. studenog 2004. (Hina) - Hotelsko-ugostiteljska tvrtkaRovinjturist d.d. iz Rovinja prvih je devet ovogodišnjih mjeseciposlovala s neto dobiti od 4,58 milijuna kuna, što je 46,8 posto većadobit nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.
ZAGREB, 12. studenog 2004. (Hina) - Hotelsko-ugostiteljska tvrtka Rovinjturist d.d. iz Rovinja prvih je devet ovogodišnjih mjeseci poslovala s neto dobiti od 4,58 milijuna kuna, što je 46,8 posto veća dobit nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Ukupni prihodi Rovinjturista u devet su ovogodišnjih mjeseci, po podacima iz financijskog izvješća dostavljenih Varaždinskoj burzi, iznosili 20,33 milijuna kuna i bili su 3,5 posto veći nego lani. Pritom su prihodi od prodaje u inozemstvu porasli 10 posto, na 13,77 milijuna kuna, dok su prihodi od prodaje u zemlji smanjeni 2 posto, na 5,55 milijuna kuna.

Od ukupnih devetomjesečnih prihoda Rovinjturista 75 posto ili 15,25 milijuna kuna ostvareno je u ovogodišnjem trećem tromjesečju (srpanj-rujan), što je u odnosu na iste mjesece prošle godine porast od 10 posto.

Usporedno s povećanjem prihoda Rovinjturist je u devet ovogodišnjih mjeseci za 4,6 posto smanjio ukupne rashode, na 15,75 milijuna kuna. U tom je razdoblju Rovinjturist imao i značajno niže izvanredne rashode, od tek 96 tisuća kuna, za razliku od lani kada su ti rashodi iznosili 1,21 milijun kuna.

Nešto malo više od 50 posto ukupnih devetomjesečnih rashoda ili 8,06 milijuna kuna ta je tvrtka imala u ovogodišnjem trećem tromjesečju, a koji su u odnosu na isto vrijeme prošle godine bili veći 2,4 posto.

U sastavu tvrtke Rovinjturist je Hotel Rovinj, hotel/depandanse 'Valdaliso' te istoimeni autokamp.

Tvrtka nema većinskog vlasnika, nego su vlasnički udjeli podijeljeni na dva veća dioničara - tvrtke Croatia Lloyd d.d., koja ima udjel od 23,93 posto, te na Adris grupu koja drži 22,12 posto dionica. Ostale dioničke udjele drže mali dioničari, među kojima su i radnici te predstavnici menadžmenta, a najviše dionica, 6,52 posto, ima Dinko Brajnović. Ostalih oko 390 dioničara imaju pojedinačne udjele manje od 5 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙