FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena studija o turističkoj valorizaciji Orahovice

ZAGREB, 18. studenog 2004. (Hina) - U Ministarstvu mora, turizma,prometa i razvitka danas je predstavljen studijski projektni zadatakturističke valorizacije grada Orahovice, koji je izradila tvrtkaStudije Modrić.
ZAGREB, 18. studenog 2004. (Hina) - U Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka danas je predstavljen studijski projektni zadatak turističke valorizacije grada Orahovice, koji je izradila tvrtka Studije Modrić.

Cilj je projekta, čija se vrijednost procjenjuje na oko 3,5 milijuna eura, povezati u jednu cjelinu tri lokaliteta - Ružica grad iz 14. stoljeća, jezero izgrađeno 1962. godine i kamenolom u eksploataciji od 1945. - koji predstavljaju značajan potencijal za razvoj turizma na području grada Orahovice i Virovitičko-podravske županije.

Kako se radi o atraktivnim lokalitetima koji nisu u pravoj funkciji, Studije Modrić osmislile su sanaciju i opremanje postojećih lokaliteta kako bi mogli postati posebno atraktivna i tražena turistička odredišta.

Državni tajnik za turizam Zdenko Mičić istaknuo je kako je projekt značajan za razvoj ruralnog prostora te kontinentalnog turizma čiji potencijali još uvijek nisu dovoljno iskorišteni. Dodao je kako je ova turistička godina pokazala porast broja gostiju i noćenja na kontinentu, što je dovoljan pokazatelj da treba razvijati i kontinentalnu ponudu.

Mičić je podsjetio kako je Vlada nedavno utvrdila državni proračun za 2005. godinu, u kojem su predviđena sredstva od 7,5 milijuna kuna za razvoj kontinentalnog turizma.

Projekt turističke valorizacije Orahovice, kako je rečeno, za jedan od glavnih ciljeva ima pretvoriti Orahovicu u vodeću jednodnevnu turističku destinaciju na tom području, budući se projekt koncentrira upravo na jednodnevne posjetitelje.

Gostima bi se tako nudilo niz aktivnosti poput škole prirode, škola veslanja, niz sportskih aktivnosti, poput biciklizma, klizanja na jezeru, aqua park itd.

Mičić je nakon predstavljanja projekta kazao kako će Ministarstvo dati podršku realizaciji projekta. No, smatra da sada treba stupiti na snagu partnerstvo javnog i privatnog sektora, odnosno nada se da će gospodarstvenici pokazati interes za ulazak u jednu takvu investiciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙