FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PT: JUTARNJI LIST O DOBIVENOM SPORU JANAFA U SLOVENIJI

ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Jadranski naftovod, nakon što jedobio arbitražu vrijednu oko 30 milijuna američkih dolara u sporuprotiv slovenske kompanije Nafta Lendava, želi ta potraživanjapretvoriti u vlasničku udjel u toj tvrtki kako bi bio siguran da će ihuspjeti naplatiti, piše današnji Jutarnji list.
ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Jadranski naftovod, nakon što je dobio arbitražu vrijednu oko 30 milijuna američkih dolara u sporu protiv slovenske kompanije Nafta Lendava, želi ta potraživanja pretvoriti u vlasničku udjel u toj tvrtki kako bi bio siguran da će ih uspjeti naplatiti, piše današnji Jutarnji list.

Do spora je došlo jer Nafta Lendava nije izvršila svoje obveze iz dugoročnog ugovora o transportu nafte Jadranskim naftovodom. Naime, Janaf je 1979. godine preuzeo obvezu transporta nafte za slovensku tvrtku u sljedećih 25 godina, i to dva milijuna tona godišnje. Taj je kapacitet Nafta Lendava dugoročno rezervirala. No, slovenska je tvrtka svojedobno jednostranom odlukom prekinula taj ugovor, pa je slučaj završio na Arbitražnom sudu u Ljubljani, prenosi JL iz slovenskog poslovnog dnevnika Finance.

Kako se Janaf nije složio da za svoja potraživanja od 30 milijuna dolara dobije isplatu od samo 20 posto potraživanja, i to bez ikakva jamstva, tražio je da mu se dodijeli isti status kao i slovenskoj državi - da mu se potraživanja isplate u obliku vlasničkog udjela u tvrtki Nafta Lendava.

O prijedlogu Janafa trebaju se izjasniti vlasnici tvrtke, što znači slovenska vlada, i to prije roka za potpis nagodbe koji se predviđa za sredinu prosinca, piše Jutarnji list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙