FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PT: VEČERNJI LIST O POKRETANJU REGISTRA KREDITA GRAĐANA

ZAGREB, 26. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska narodna banka dala jesuglasnost za osnivanje Hrvatskog registra obveza po kreditima, kojibi osnivačku skupštinu trebao održati početkom studenoga, pišedanašnji Večernji list.
ZAGREB, 26. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska narodna banka dala je suglasnost za osnivanje Hrvatskog registra obveza po kreditima, koji bi osnivačku skupštinu trebao održati početkom studenoga, piše današnji Večernji list.

Putem Registra banke bi razmjenjivale podatke o neurednim klijentima, što bi pridonijelo sigurnosti kreditnih plasmana.

"Još ne znamo kada će registar profunkcionirati, što ovisi o tehničkoj izvedbi posla, no nastojat ćemo da to bude u drugom kvartalu iduće godine", kazao je Zoran Bohaček, direktor Hrvatske udruge banaka.

Potvrdio je da poslovne banke već nekoliko mjeseci međusobno razmjenjuju podatke o neurednim klijentima, no nije potvrdio špekulacije u javnosti da se na listi klijenata koji kasne s otplatama kredita nalazi 40-ak tisuća građana.

"Sada nitko ne bi trebao znati ukupan broj klijenata koji se nalaze na tim listama, a građani imaju pravo tražiti informaciju o tomu tko ih je i zbog čega stavio na listu neurednih platiša", kazao je Bohaček u Večernjem listu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙