FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SUMMIT APEC-A ZAVRŠIO OSUDOM TERORIZMA I PODRŠKOM WTO-U

SANTIAGO , 21. studenog 2004. (Hina/AFP) - Sastanak šefova država ivlada zemalja Azijsko-pacifičkog foruma za gospodarsku suradnju (APEC) završio je u nedjelju u Santiagu osudom terorizma i ponovnom podrškommultilateralnim trgovinskim pregovorima pod okriljem Svjetsketrgovinske organizacije.
SANTIAGO , 21. studenog 2004. (Hina/AFP) - Sastanak šefova država i vlada zemalja Azijsko-pacifičkog foruma za gospodarsku suradnju (APEC) završio je u nedjelju u Santiagu osudom terorizma i ponovnom podrškom multilateralnim trgovinskim pregovorima pod okriljem Svjetske trgovinske organizacije.

Čelnici APEC-a žele pokazati "svoju odlučnost da se zajednički suoče s prijetnjom terorizma i njegovim užasnim posljedicama za stanovništvo i ekonomije regije", rekao je gost summita čileanski predsjednik Ricardo Lagos.

"U tom kontekstu", nastavio je Lagos, vođe APEC-a "složili su se da usvoje mjere kako bi spriječili da teroristi imaju pristup međunarodnom financijskom sustavu", a također su naglasili potrebu provedbi normi i sporazuma o borbi protiv financiranja terorizma i pranja novca.

Šefovi država "podsjetili su na tragične posljedice nedavnih terorističkih napada u Beslanu i Džakarti i podržali su te zemlje...da ratificiraju glavne svjetske antiterorističke konvencije", dodao je Lagos.

On je naglasio i važnost početka pregovora pod okriljem WTO-a koji su "naš prvi prioritet" u domeni liberalizacije svjetske trgovine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙