FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUSH SPASIO SVOGA TJELOHRANITELJA OD ČILEANSKIH ZAŠTITARA

SANTIAGO, 21. studenoga 2004. (Hina/Reuters) - Američki predsjednikGeorge W. Bush u subotu je izvukao svog agenta tajne službe iznaguravanja s dužnosnicima čileanske službe sigurnosti, nakon što suČileanci željeli spriječiti agenta da bude uz predsjednika na večeri.
SANTIAGO, 21. studenoga 2004. (Hina/Reuters) - Američki predsjednik George W. Bush u subotu je izvukao svog agenta tajne službe iz naguravanja s dužnosnicima čileanske službe sigurnosti, nakon što su Čileanci željeli spriječiti agenta da bude uz predsjednika na večeri.

Čileanski su zaštitari zaustavili nekoliko pripadnika predsjednikove tajne službe i došlo je do naguravanja dok je Bush ulazio u kulturni centar Mapocho na službenu večeru s 21 čelnikom zemalja Azijsko-pacifičke gospodarske suradnje (APEC) u sklopu summita u čileanskom glavnom gradu Santiagu.

Bush se upravo bio slikao na crvenome sagu sa suprugom Laurom i čileanskim predsjednikom Ricardom Lagosom i njegovom ženom Luisom Duran, a onda su dvojica predsjednika uočila da se iza njih odvija sukob.

Američki se predsjednik malo odmaknuo i izvukao vodećega agenta tajne službe iz gomile čileanskih agenata sigurnosti.

Nekoliko je sekunda trajao otpor čileanskih policajaca, a televizija summita APEC-a prikazala je taj incident: vidjelo se kako Bush kima glavom i mrmlja si nešto u bradu dok odlazi od gomile.

Bijela kuća oskudno je komentirala taj događaj.

"Čileansko osiguranje htjelo je onemogućiti rad predsjednikove službe sigurnosti. On je rekao da su oni s njim i taj je problem riješen", rekla je glasnogovornica Bijele kuće Claire Buchan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙