FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CHILE OTKAZAO BANKET ZA BUSHA

SANTIAGO, 21. studenog 2004. (Hina/dpa) - Čileanski predsjednikRicardo Lagos otkazao je banket planiran za nedjelju navečer u častameričkoga predsjednika Georgea W. Busha koji je u Santiagu sudjelovaona sastanku zemalja Azijsko-pacifičke gospodarske suradnje (APEC).
SANTIAGO, 21. studenog 2004. (Hina/dpa) - Čileanski predsjednik Ricardo Lagos otkazao je banket planiran za nedjelju navečer u čast američkoga predsjednika Georgea W. Busha koji je u Santiagu sudjelovao na sastanku zemalja Azijsko-pacifičke gospodarske suradnje (APEC).

Umjesto banketa za 400 gostiju, bit će priređena radna večera za 20 osoba, izvijestili su izvori iz predsjedničke palače.

Prema medijskim izvješćima, banket je otkazan zbog ljutnje domaćina izazvane ponašanjem Bushevih tjelohranitelja.

Američki predsjednik je u subotu izvukao svog agenta tajne službe iz naguravanja s dužnosnicima čileanske službe sigurnosti, nakon što su Čileanci željeli spriječiti agenta da bude uz predsjednika na večeri.

Čileanski su zaštitari zaustavili nekoliko pripadnika predsjednikove tajne službe i došlo je do naguravanja dok je Bush ulazio u kulturni centar Mapocho na službenu večeru s 21 čelnikom zemalja Azijsko-pacifičke gospodarske suradnje (APEC) u sklopu summita u čileanskom glavnom gradu Santiagu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙