FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUSH I HU ZA RJEŠAVANJE SJEVERNOKOREJSKE KRIZE "DIJALOGOM"

SANTIAGO, 20. studenog 2004. (Hina/AFP) - Američki predsjednik GeorgeW. Bush i njegov kineski kolega Hu Jintao dogovorili su se u subotu nabilateralnom susretu u Santiagu da će u rješavanju krize u svezi sasjevernokorejskim nuklearnim programima dati prednost "dijalogu" idiplomaciji, javlja AFP.
SANTIAGO, 20. studenog 2004. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush i njegov kineski kolega Hu Jintao dogovorili su se u subotu na bilateralnom susretu u Santiagu da će u rješavanju krize u svezi sa sjevernokorejskim nuklearnim programima dati prednost "dijalogu" i diplomaciji, javlja AFP.

"Obje su strane izrazile nadu da će se sjevernokorejsko pitanje riješiti mirnim putem, dijalogom", kazao je Hu nakratko se pojavivši na konferenciji za tisak dvojice predsjednika koji su se sastali tijekom summita Azijsko-pacifičke gospodarske suradnje (APEC).

Američki predsjednik doputovao je u Santiago u nadi da će dobiti potporu Kine, Japana, Južne Koreje i Rusije za provedbu novog kruga šesterostranih pregovora o rješavanju sjevernokorejske nuklearne krize.

Pošto se sastao s Huom, Bush bi se trebao sastati i s japanskim premijerom Junichirom Koizumijem, južnokorejskim predsjednikom Rohom Moo-Hyunom i ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙