FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PROTUAMERIČKI PROSVJEDI UOČI POČETKA SUMMITA APEC-A

SANTIAGO, 20. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Demonstranti okupljeni naprotuameričkom prosvjedu, organiziranom u Santiagu u petak uočipočetka summita Azijsko-pacifičke ekonomske suradnje (APEC), gađali supoliciju Molotovljevim koktelima i kamenjem koja ih je pokušavalarastjerati vodenim topovima i suzavcem.
SANTIAGO, 20. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Demonstranti okupljeni na protuameričkom prosvjedu, organiziranom u Santiagu u petak uoči početka summita Azijsko-pacifičke ekonomske suradnje (APEC), gađali su policiju Molotovljevim koktelima i kamenjem koja ih je pokušavala rastjerati vodenim topovima i suzavcem.

Veliki prosvjed organiziran uoči sastanka 21 čelnika zemalja APEC-a na kojem će sudjelovati i američki predsjednik George W. Bush, prerastao je nasilje kada je skupina demonstranata odlučila napasti policiju. Oko stotinu je osoba uhićeno, a četvoro ranjeno, objavila je policija.

Američki predsjednik George W. Bush doputovao je u Santiago u petak navečer.

Deseci tisuća demonstranata prolazili su centrom Santiaga noseći natpise poput "Fašist Bush je terorist" i protiv američke invazije na Irak.

Uoči početka summita održan je bilateralan sastanak između ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegovog kineskog kolege Hu Jintaoa.

Teme razgovora na summitu bit će oživljavanje globalnih trgovinskih pregovora te suradnja u borbi protiv međunarodnog terorizma.

Nuklearni program Sjeverne Koreje, jedne od azijsko-pacifičkih država koja nije dio APEC-a, bit će glavna tema kasnijih bilateralnih razgovora kineskog i južnokorejskog predsjednika te kineskog i američkog predsjednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙