FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Osnovan Press centar za okoliš

OSIJEK, 21. studenog 2004. (Hina) - U Osijeku je danas osnovan prviPress centar za okoliš Hrvatske, kao nestranačka, neovisna, neprofitnaudruga novinara i stručnjaka koji se bave problematikom zaštiteokoliša.
OSIJEK, 21. studenog 2004. (Hina) - U Osijeku je danas osnovan prvi Press centar za okoliš Hrvatske, kao nestranačka, neovisna, neprofitna udruga novinara i stručnjaka koji se bave problematikom zaštite okoliša.

Glavni cilj Press centra za okoliš Hrvatske je unaprjeđivanje informiranja javnosti o problematici okoliša, kao i ulazak u brojne međunarodne asocijacije koje ukazuju na problem globalne i lokalne ugroženosti okoliša. Kroz razne programe i projekte želi se obrazovati posebno mlade novinare za rad na okolišnim temama.

Upravo uoči ulaska u EU to je jedan od važnih zadataka jer je niz predpristupnih fondova vezan upravo za kvalitetnu zaštitu prirode i cjelokupnog okoliša, rekao je predsjednik Skupštine Press centra Kruno Kartus.

Press centar za okoliš Hrvatske bit će i servis novinara s najaktualnijim informacijama o okolišu, a bavit će se i izdavačkom djelatnošću. Kao jedan od prvih projekata bit će sudjelovanje u radu međunarodne građanske inicijative za zaštitu Dunava koji će se krajem studenoga održati u Osijeku u organizaciji ekoloških i sportsko-ribičkih udruga i novinara iz Hrvatske i Srbije i Crne Gore.

Za predsjednicu Press centra za okoliš Hrvatske izabrana je novinarka Verica Sikora, koja je i predsjednica Upravnog odbora, a za potpredsjednicu Ljiljanka Mitoš-Svoboda iz nevladine organizacije Osječki zeleni. Predsjednik Nadzornog odbora je viši inspektor zaštite prirode pri Ministarstvu kulture Željko Vuković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙