FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo okoliša o projektu Družba Adria

ZAGREB, 16. studenog 2004. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša,prostornog uređenja i graditeljstva priopćilo je danas da će studijautjecaja na okoliš projekta Družba Adria biti objavljena u javnostikad se utvrdi da je njezin sadržaj cjelovit i stručno utemeljen, štoje uvjet za njezino upućivanje na javni uvid.
ZAGREB, 16. studenog 2004. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva priopćilo je danas da će studija utjecaja na okoliš projekta Družba Adria biti objavljena u javnosti kad se utvrdi da je njezin sadržaj cjelovit i stručno utemeljen, što je uvjet za njezino upućivanje na javni uvid.

Ministarstvo je time reagiralo na zahtjev Vijeća franjevačkih zajednica Hrvatske i BiH te Franjevačkog instituta za kulturu mira koji su nedavno otvorenim pismom od predstavnika vlasti zatražili da se čitava studija objavi u javnosti.

"Što se tiče Ministarstva, Vijeće franjevačkih zajednica kuca na otvorena vrata jer su svi zahtjevi za dostupnost informacija o toj studiji već ispunjeni ili će biti ispunjeni kad se za to steknu uvjeti", kaže se u priopćenju.

Ministarstvo napominje da je krajem listopada imenovalo 25 članova u stručnu komisiju, koja trenutno utvrđuje sadrži li studija sve djelove, propisane pravilnikom o procjeni utjecaja na okoliš.

Nakon što Komisija donese odluku o cjelovitosti i stručnoj utemeljenosti studije, ona će biti upućena na javni uvid, a javnost i stručnjaci moći će dati svoje primjedbe i prijedloge, na koje je Komisija obvezna dati obrazloženja i odgovore.

Komisija će također utvrditi u kojim jedinicama lokalne samouprave u treba provesti javni uvid i vrijeme njegova trajanja.

Ministarstvo napominje da će sve sjednice Komisije biti javne te da Komisija ima šest mjeseci za ocjenu studije, a ako se pokaže potrebnim taj će rok biti produžen.

Vijeće franjevačkih zajednica i Franjevački institut za kulturu mira uputili su 14. studenog otvoreno pismo Vladi, Hrvatskom saboru i Ministarstvu zaštite okoliša.

Oni navode kako su začuđeni što je od studije utjecaja projekta Družbe Adria na okoliš, koju je naručio i financirao Janaf, objelodanjen samo sažetak i to samo jednog dijela iako je, tvrde u pismu, ministrica zaštite okoliša obećala da će čitava studija biti objavljena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙