FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 21. studenog 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 21. studenog 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

PEKING - Slon koji je napao i pregazio svog čuvara u zoološkom vrtu u kineskom gradu Kunmingu u sezoni parenja oslobođen je odgovornosti zbog olakotnih okolnosti, javlja u nedjelju kineska agencija Xinhua. Hu Tianimn je čistio slonovsku kuću u zoološkom vrtu u Kunmingu u pokrajini Yunnan u kolovozu kada ga je pet tona težak 20-godišnji mužjak slona Zhangbo podigao, bacio na pod i prešao preko njega. Djelatnici zoološkog vrta kažu da se to dogodilo i sezoni parenja slonova i da je slon vjerojatno doživio sunčani udar što ga je iziritiralo i navelo na napad.

NEW YORK - Fred Hale, Amerikanac star 113 godina, kojeg smatraju najstarijim čovjekom na svijetu, umro je u petak u snu, nekoliko dana uoči 114. rođendana, izvijestio je list Syracuse Post-Standard u subotu, kako prenosi AFP. Hale je uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstariji čovjek na planetu i kao najstariji vozač koji je upravljao automobilom u 108. godini. Smrt je nastupila kao posljedica upale pluća, priopćio je njegov unuk.

SYDNEY - Stanice korijena unutar zuba mogu biti iskorištene da omoguće tom organu da se sam 'obnovi', otkrili su australski znanstvenici. Biolog Stan Gronthos je za nacionalnu televizijsku postaju ABC izjavio da stanice korijena zubi mogu biti "izvađene" i spremljene u tekući nitrogen kako bi bile spremne za upotrebu da 'obnove' oštećeni ili pokvareni zub. "To je složen organ i dosta je tkiva povezano s njim. Bit će potrebna brojna istraživanja da se u ovom trenutku izvede pokus sa zubima na živim životinjama", rekao je Gronthos.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙