FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 19. studenoga 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 19. studenoga 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

SINGAPUR - Kompjutorski hakeri šire novi virus koristeći fotografiju pogreba palestinskog čelnika Jasera Arafata, izvijestili su u četvrtak zaposlenici međunarodnog centra Trend Micro koji nastoje spriječiti takve pojave, prenosi singapurski program Channel NewsAsia. Virus nazvan "Worm Golten", sadržan je u e-mail poruci koja se šalje na razne adrese pod nazivom "Najnovije vijesti o Arafatu". Otvaranjem mail-poruke oslobađa se virus.

LONDON - Dječje brojalice sadrže deset puta više nasilnih scena od televizijskih emisija čije prikazivanje prethodi odlasku djece na spavanje, pokazala je studija britanskih stručnjaka. Ekipa stručnjaka usporedila je svoju analizu s 1.045 nasilnih scena koje je 2001., pobrojao Ofcom - institucija za nadzor medija, prateći dva tjedna sadržaj emisija prikazanih od 17.30 do 21 sat, dakle do odlaska djece na spavanje. Na televiziji je bilo prikazano pet nasilnih scena u jednome satu, a u dječjim pjesmicama ima 52 sata nasilja.

BANGKOK - Izumrijeti bi moglo gotovo 16.000 životinjskih i biljnih vrsta u svijetu, uglavnom zbog destruktivnog ponašanja čovjeka, objavljeno je na Svjetskom kongresu za očuvanje prirode u Bankoku. Zbog pretjerane eksploatacije prirodnih resursa, klimatskih promjena i uništavanja prirodnih staništa u proteklih 20 godina nestalo je najmanje 27 vrsta. Na popisu tzv. crvene liste više je od 7.000 životinjskih vrsta kojima prijeti izumiranje: 32 posto su vodozemci, 42 posto kopnene, slatkovodne i morske kornjače, 23 posto sisavci, a 12 posto ptice. Više od 8.000 biljnih vrsta upisano je u kategoriju "ugroženo".

LONDON - Liječnici prepisuju sve više antidepresiva djeci i adolescentima iako gotovo da ne postoje dokazi o njihovoj sigurnoj primjeni ili učinkovitosti kod mladih, izjavili su znanstvenici. Postotak davanja antidepresiva pacijentima mlađima od 18 godina porastao je u devet zemalja u Europi, Sjevernoj Americi i Južnoj Americi između 2000-2002. Britanija je imala najveći postotak rasta sa 68 posto, dok je Njemačka s 13 posto imala najmanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙