FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 16. studenog 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 16. studenog 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LIMA - Peruanska policija pronašla je blizu 700 kilograma kokaina skrivenog u smrznutoj divovskoj lignji. Droga, namijenjena tržištu Meksika i SAD-a, bila je zamotana u nekoliko slojeva plastičnih vreća i omota posutih paprom kako bi zavarali policijske pse. Policija je krijumčarima na tragu još od kolovoza. U akciji je uhićeno sedam osoba. Peru je nakon Kolumbije drugi svjetski proizvođač kokaina, a njegov velik dio preko Meksika stiže u SAD.

LONDON - Skupina američkih znanstvenika tvrdi da je pronašla legendarno, izgubljeno kraljevstvo Atlantide u ciparskim vodama. Znanstvenici na čelu s Robertom Sarmastom najnovijom sonarnom tehnologijom dobili su snimke morskoga dna u istočnom Mediteranu. "Sonarne snimke morskoga dna između istočnog Cipra i Sirije pokazale su zidove podignute ljudskom rukom, jedan 3 kilometara dug, te jarke na dubini od 1,500 metara. Duljine se slažu točno s opisom akropole Atlantide kakvu je dao Platon", kazao je Sarmast koji dodaje da se 60 specifičnih točaka slažu s Platonovom pričom. No vodeći arheolog zaposlen u vladi Cipra Pavlos Flourentzos drži da za tu tvrdnju "treba više dokaza".

NEW YORK - Sri Chinmoy (73) tri je dana demonstrirao svoju formu podignuvši tri zrakoplova, helikopter i tri slona, te skupinu osvajača olimpijskih zlatnih medalja u New Jerseyu, javljaju američki mediji. Chinmoy je na nekoliko sekundi podignuo platforme teške 2417 kilograma s tla istodobno, uključujući dvomotorni zrakoplov Cessna sa sedam putnika. Kazao je kako tijelo ima ograničenja, "ali možete koristiti um da kontrolirate tijelo". "Srce ne vjeruje u bilo kakve prepreke", dodaje Chinmoy.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙