FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 18. studenog 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 18. studenog 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

BERLIN - Nijemce na radnim mjestima najviše uznemiravaju kolege neugodna mirisa, otkrilo je istraživanje njemačkog poslovnog magazina "Junge Karriere". Istraživanje je pokazalo da je za 38 posto njemačkih uredskih radnika najveća poslovna smetnja miris njihovih suradnika, dok 15 posto ispitanih nerviraju kolege koje se žele previše družiti. Neuredan stol treća je po redu mora uredskih zaposlenika. Anketa provedena među 354 ispitanika pokazala je da je 26 posto zaposlenih u potpunosti zadovoljno svojim poslovima i nemaju se na što žaliti.

WELLINGTON - Žena na Novom Zelandu dojila je štene, jer je, kako kaže, željela da pas štititi njenu malenu kćer kad oboje narastu. Kura Tumanako izjavila je za novozelandsku novinsku agenciju ZNPA da je počela dojiti štene stafordskog bull terijera nakon što je njena beba prestala sisati majčino mlijeko. "Nisam ga željela izgubiti, pa sam ga dala psiću Honey Boyu", dodala je. Tumanako je psa dojila dvaput dnevno tijekom proteklog tjedna, a najvjerojatnije će ga odvojiti od prsa za otprilike šest tjedana, navodi agencija. Njena dvomjesečna beba sada se hrani industrijskim mlijekom.

CHICAGO - Premalo spavanja može vas učiniti debljima, dok najmanje sedam sati sna doprinosi vitkoj liniji, pokazuje istraživanje koje je proveo stručnjak za dijabetes Eve van Cauter sa Sveučilišta u Chicagu. Rezultati studije pokazuju da kronični nedostatak sna ima negativan učinak na hormon leptin, koji potiče glad i apetit. Leptin, odgovoran za izgradnju masnih stanica u tijelu, signalizira mozgu da treba više energije ili da je apetit zadovoljen. Uslijed premalo sna razina leptina pada, govoreći tijelu da je gladno, iako ima dovoljnu količinu raspoložive energije. Osoba tada unosi dodatne kalorije u tijelo koje dobiva na težini, pokazuje studija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙